Hýgiene Concept Header NL.jpg

Er is een verschil tussen een ruimte die er schoon uitziet en een ruimte die echt schoon en hygiënisch is. Een schoon huis geeft een gevoel van veiligheid, gezondheid en vrijheid - voor uzelf, uw familie en vrienden.

Nu meer dan ooit is thuis een plek waar je je veilig en geborgen voelt, en we willen dat je je goed voelt binnen je eigen vier muren. We doen alles wat we kunnen om het ook zo te houden. Met onze expertise in reiniging, duurzame producten en intelligente technieken helpen we bacteriën, ziektekiemen, virussen en hun besmetting te bestrijden. Ontdoe u van uw oude reinigingsgewoonten en verbeter ze met deze technieken, tips en hulpmiddelen: voor meer hygiëne in huis.

4-kleurencodesysteem

4-kleurencodesysteem

Het basisprincipe van kleur gecodeerde reiniging: gebruik kleuren om de verschillende soorten taken die u moet uitvoeren te scheiden en de gebieden die u moet schoonmaken om kruisbesmetting van bacteriën, ziektekiemen en virussen te voorkomen.

Dit eenvoudige systeem is een gevestigde reinigingsstandaard in professionele omgevingen zoals ziekenhuizen en restaurants waar kruisbesmetting tot ziekte zou leiden. In dit geval zou u de keukenoppervlakken niet willen reinigen met een doek die eerder is gebruikt om het toilet te reinigen. De regels van een ziekenhuis gelden ook voor uw huis.

De kleurcodering kan worden onderverdeeld in 4 gebieden:

4 Areas NL.jpg

Om dit systeem te laten werken, moet u verschillende kleuren reinigingsdoeken aan elk gebied toewijzen, waardoor het gemakkelijk te herkennen is. Dit hygiënische reinigingssysteem kan worden toegepast op alle reinigingsapparatuur die in elke ruimte wordt gebruikt: bijvoorbeeld van microvezeldoeken tot sponzen.

Vervang regelmatig uw navullingen

Vervang regelmatig uw navullingen

Aangezien bacteriën, virussen en ziektekiemen zich bijzonder goed vermenigvuldigen in een vochtige omgeving, is het belangrijk om het reinigingsapparatuur goed te laten drogen en de reinigingsdoeken regelmatig te vervangen of te wassen.

Alle Vileda reinigingsdoeken en -sponzen zijn zeer resistent en kunnen op een temperatuur van minstens 60° C of meer worden gewassen.

Een duurzame reiniging begint met het gebruik van verschillende reserveonderdelen (moppen, doeken, sponzen) thuis en het wassen ervan.
Keep hands Safe Bild .jpg

De hulp van handschoenen

De hulp van handschoenen

Het dragen van wegwerphandschoenen is nuttig tijdens het schoonmaken, omdat u meer bewust bent van wat u met uw handen doet en u minder snel uw gezicht zult aanraken. Dit betekent dat ziektekiemen die zich aan oppervlakken hechten en daardoor op onze handen terechtkomen, niet bij de mond, ogen of andere gevoelige delen van ons lichaam kunnen komen.

Het gebruik van wegwerphandschoenen is de beste keuze voor het reinigen van delicate zones (bijvoorbeeld toiletten) of voor het verwijderen van besmettelijk of onaangenaam vuil (bijvoorbeeld braaksel of uitwerpselen van de hond).

Wegwerphandschoenen moeten meteen na gebruik worden weggegooid.
 

Schone handen en een schoon huis

Schone handen en een schoon huis

 

Handhygiëne is een belangrijke sleutel voor een hygiënisch huis.

Daarom zijn de innovatieve vloerreinigingssystemen van VILEDA ontworpen om te reinigen zonder uw handen nat of vuil te maken.

UltraMax van Vileda
Het emmersysteem met wringer maakt het mogelijk om uit te wringen zonder dat u uw handen moet gebruiken. Je handen blijven altijd schoon en droog.

Verwijder tot 99% van de bacteriën* met water

Verwijder tot 99% van de bacteriën* met water

 
99Pclaim on floor NL.jpg

Gewoon een snelle veegbeurt of een simpel afstoffen? Het is de schoonmaak van gisteren!

Gewoon een snelle veegbeurt of een simpel afstoffen? Het is de schoonmaak van gisteren!

VILEDA mop navulling zijn gemaakt van microvezels, die bestaan uit miljoenen minuscule synthetische vezels. Terwijl u uw vloer reinigt met water, maken al deze kleine vezeltjes het vuil los en nemen het mechanisch op - zo worden tot 99% van de bacteriën verwijderd zonder gebruik te maken van chemicaliën die in agressieve reinigingsmiddelen zitten.

Voor een nog hygiënischer huis kunt u uw normale schoonmaak detergent verdund gebruiken, omdat u met een VILEDA bezem schoonmaakt:

- 1 dopje wasmiddel (30 ml) is voldoende voor 5 liter water.
- Als u een detergent met alcohol gebruikt (bijv. voor desinfectie), kunt u het beste koud water gebruiken.
De alcohol zal verdampen in heet water.
- VILEDA-microvezel moppen zijn herbruikbaar en kunnen in het wasmachine gewassen worden tot 60° C
- Voor een duurzame schoonmaakbeurt moet u thuis meerdere doekjes, navulmoppen en sponzen hebben. Bij voorkeur vervangt u regelmatig de navullingen en wast u al het gebruikte materiaal samen.

Studie uitgevoerd door een onafhankelijk en geaccrediteerd microbiologisch en immunologisch laboratorium.

Speciale tip: Om kleine oppervlakken te desinfecteren, volstaat het om het desinfectiemiddel direct in het reservoir van de 1.2 VILEDA Spraymop te gieten met water. De sproeikop maakt het mogelijk om gemakkelijk toegang te krijgen tot moeilijk bereikbare, bacteriegevoelige gebieden voor desinfectie. (bijvoorbeeld onder het toilet).
1-2 Spray Side by side.jpg

Schoon in "8 Horizontale".

Schoon in "8 Horizontale".

Om al het vuil in een kamer naar het midden te verplaatsen en te voorkomen dat het vuil zich van 1 hoek naar de andere verplaatst, beweegt u de bezem in een elliptische beweging, zoals een horizontale 8.
3 Step Lying 8 NL.jpg

Deze methode ontlast ook de gewrichten en voorkomt schouder- en rugpijn. Het gebied wordt met een minimum aan inspanning gereinigd. Het is ook een goede techniek voor oppervlakken.
AMB STEAMXXL 15x10 NL.jpg

De Bacteriëndoder

De Bacteriëndoder

Zonder gebruik te maken van chemicaliën en andere schoonmaakmiddelen die uw vloeren kunnen beschadigen, gebruikt de VILEDA stoomreiniger stoom die 99,9% van de bacteriën* kan doden en andere onhygiënische resten op uw vloeren. * Getest op E-coli-bacteriën

De juiste manier om te reinigen - overal

600_450_top_to_bottom.jpg

De juiste manier om te reinigen - overal

Bacteriën houden vooral van vochtige omgevingen en vermenigvuldigen zich graag daar waar ze niet verwacht worden. Maar hoe maak je schoon? Eerst de vloer, dan de planken, of andersom? Ons hygiëneconcept bespaart u niet alleen tijd, maar houdt uw huis ook 99% bacterievrij van boven tot beneden. En hier is het eerste geheim van het concept: "van boven naar beneden" is op zich al het perfecte reinigingssysteem: begin met de plafonds. Daarna poetst u de werkbladen, tafels en laden. Verticale reiniging. Pas op het einde, maak de vloer schoon.

Specifieke tips voor elke kamer

Specifieke tips voor elke kamer

 
4 rooms NL.png

Badkamer

- Gebruik aparte reinigingsdoeken voor de sanitaire voorzieningen - douche, wastafel, tegels.
- Veeg deurklinken, schakelaars en andere oppervlakken die in contact komen met de handen regelmatig af. Verwijder ziektekiemen van het toiletdeksel. Een grote populatie bacteriën leeft hier en verspreidt zich gemakkelijk door middel van uw handen.
- Bacteriën vermenigvuldigen zich graag in vochtige ruimtes. Om dit te voorkomen, veegt u oppervlakken schoon met aparte reinigingsdoeken of trekt u direct na het douchen of wassen het oppervlak schoon met een wisser of aftrekker.
 

Toiletten

- Was uw doeken en maak de wc-bril aan beide zijden schoon.
- Gebruik handschoenen om uw handen te beschermen
- Schrob de rand en de binnenkant van het toilet met de toiletborstel of een aparte spons.
- Vaak aangeraakte gebieden moeten vaker worden gepoetst met een aparte doek: bijvoorbeeld de doorspoelknop, de deurklink en de toiletborstel.
 

Keuken

- Gebruik aparte reinigingsdoeken voor het vaatwerk en de werkoppervlakken.
- Laat sponzen, vaatdoeken en handdoeken drogen.
- Reinig regelmatig met warm water de spoelbak, werkoppervlakken, keukenapparatuur en deur- of kastgrepen.
- Maak de vuilnisbak regelmatig leeg en was hem minstens één keer per week met warm water en detergent.
- Was regelmatig gebruikte doeken op minimaal 60° C.
- De afwasborstel moet regelmatig in de vaatwasser worden gewassen.
 

Thuiskantoor

In de huidige situatie verplaatsen steeds meer mensen zich om buiten het kantoor te werken of om van thuis te werken. Zowel op korte als op lange termijn: bacteriën vermenigvuldigen zich op vaak aangetaste apparatuur: het bureau, de laptop of het toetsenbord.

- Gebruik aparte reinigingsdoeken voor werkoppervlakken en het gebruikte materiaal.
- Verwijder zorgvuldig kruimels en grote stukken vuil van uw computer of laptop toetsenbord met een stofzuiger. Veeg de lege ruimtes voorzichtig af met wattenstaafjes, een tandenborstel of zelfs tandenstokers.
- Maak de muis of het toetsenbord grondig schoon met een vochtige microvezeldoek. Verwijder hardnekkig vuil met een vochtige doek.
- Verwijder stof van de monitor met een zachte microvezeldoek en veeg vette vingers, enz. af met een vochtige microvezeldoek.

Tip: Maak het scherm of het toetsenbord zorgvuldig schoon, want gevoelige apparatuur kan snel beschadigd raken.
a brand of FREUDENBERG